För en vecka sedan åkte jag upp till Stockholm för att gå steg 2 till Lic. Träningsinstruktör på The Academy i Bromma. Jag fick dagarna innan lite ångest för att åka upp då jag kände mig i så fruktansvärt dålig form och jag va så nära på att ringa och ställa in kursen. Men jag tog mig mod och åkte upp. 

Jag kände att jag ville göra detta för min skull och våga utmana mig själv och se hur långt jag kan komma. Jag kände dock ett litet lugn när jag fick veta att jag skulle ha Hasse som lärare som jag hade i steg 1. 

Väl på plats så kändes det OK och det skulle bli bra. Nu skulle 6 intensiva dagar börja och jag va laddad och motiverad. 

Att instruera, peppa & pusha människor har jag aldrig haft problem med, men nu skulle vi lära oss allt med rätt teknik, hållningsanalyser, maskiner och massa styrketränings övningar. Allt detta helt nytt för mig, visst har jag tränat länge men har aldrig vetat om jag tränat rätt!! 

Vi hade på oss gymkläderna från morgon till kväll och dagarna va låååånga. Vi va ett fantastiskt gäng som gick kursen ihop och underbara lärare Hasse & Mikael som lär ut på bästa sätt. Dom 3 första dagarna gick bra och kände att jag hängde med på det mesta. 

Under dag 4 fick jag en dipp mitt på dagen då jag kände mig så jäkla dålig, mina tankar snurrade fort och alla negativa tankar flöt upp. 

Varför, varför Slejman? Varför utsätter du dig själv för detta? 

Alla andra höll på med övningar vi gått igenom dessa 4 dagar och jag virrade runt i lokalerna och kände mig så galet dålig. Tårarna va på väg så jag drog mig undan och försökte samla mig och få dagen överstökad. Jag gick tillbaka till min plats och läste i min mindmap där man skriver vad som varit bra under dagarna och vad vi ska tänka på samt feedback från andra kurskamrater, då såg jag att det faktiskt varit bra fram till nu och jag kämpade mig tillbaka och avslutade dagen på bästa sätt. 

Jag kom dag 5 med större mod och vågade utmana mig själv ännu mer och jag har under dessa dagar testat en del övningar som jag aldrig tränat som tex olympiska lyft och ja jag klarade även detta. Jag måste våga tro på mig själv och det värsta som kan hända är att jag får öva på dom mer om jag ej skulle klara av dom. 

Inför sista dagen hade vi i uppgift inför våra samtal att sammanfatta dessa 5 underbara dagar vad som vart bra och det som jag tycker jag ska tänka på mer. Jag skrev upp mig först på listan till samtalen för att jag ville. Jag fick ha mitt samtal med Hasse och jag kan säga att samtalet va fantastiskt och att allt jag vart orolig för innan hade jag gjort med bravur!! 

Sista dagen avslutades med diplom och lite fotografering och vet ni vad? 

JAG KLARADE DET!!! 

Jag vill tacka alla underbara kurskamrater, våra underbara lärare Hasse & Mikael som lär ut till oss på ett fantastiskt sätt. Jag vill även rikta ett stort tack till The Academy för dessa fantastiska utbildningar ni har med fantastiskt duktiga lärare. 

KÄRLEK & RESPEKT

Med vänlig hälsning,

SLEJMAN KARADAG 

Här kommer lite bilder: 

  

   
   

   

  
  
  

 
 

Contact us