Vem är egentligen Jag? Hur har jag hanterat allt jag har gått igenom? Vilka hinder har jag gått igenom? Varför hände det mig? Vart vill jag  nu? Hur ska jag ta mig dit jag vill med mitt liv? 

Ja dessa och massa massa mer frågor brottas jag med nästan varje dag, men jag har tagit många kliv fram men har låååångt kvar dit jag vill. Men jobbar man medvetet så kommer man dit bara man vill det tillräckligt mycket

Jag har under detta 1,5 år sen jag startade KBK tillsammans med min vän & kollega Jessica aldrig trott att livet skulle se ut som det gör nu. 

Jag har träffat människor som kom att bli mina förebilder, mentorer, coacher, vänner och inte minst människor jag strävar efter att följa och lära mig av så mycket jag kan.  

Jag är en person som har varit med om mycket i mitt liv, positiva och negativa saker men det kapitlet fick jag ett avslut på för 2 månader sen efter ha jobbat med KBT & min Coach som har väglett mig på rätt väg igen. Allt har inte alltid gått enligt ramarna jag satte upp, det har varit svackor som nästan slutade med att jag inte längre ville leva men jag hade fantastisk tur att jag hade några få personer som trodde på MIG när jag inte längre orkade. 

Jag kämpar varje dag att aldrig mer hamna där men jag har lärt mig en sak att aldrig säga ALDRIG. För helt plötsligt så står man där helt hjälplös för du trodde aldrig det skulle ske igen, precis det hände mig och jag blev så vilsen och rädd att jag visste inte hur jag skulle sträcka ut handen IGEN och be om hjälp? Jag började hinta till folk men aldrig starkt nog för att dom skulle fatta att jag va så djupt nere i en svacka att det kunde sluta med att jag skulle ta steget ut och göra det jag tänkt på många gånger. Avsluta det jag inte orkade med.  

   
Min svacka började i slutet på oktober 2014 och slutade med en rejäl krach efter HälsoCamp 4 i december. Jag försökte enda in i det sista hålla uppe mitt yttre för att inte visa hur svaga jag va och det lyckades men när jag kom hem så blev jag som förlamad. 

Jag va tvungen att erkänna mina misstag och att jag återigen hamnat i fällan för spelmissbruk och jag kände mig sååååå dålig och så värdelös, jag visste inte längre vad jag ville med livet. Jag blev sjukskriven och det enda som va bra var att jag va tvungen att träna för det visste min läkare om att det var det enda just då gjorde mig på bättre humör. 

Jag ringde in akut för att få hjälp av proffisionella människor för första gången i mitt liv så erkände jag för mig själv att nu får det vara nog. Jag fick tid på KBT för spelmissbruk i Göteborg där jag skulle gå i 10 veckor totalt och samtidigt på hemmaplan gå hos en psykolog för att hantera den andra delen av problemt VARFÖR jag hamnat där börja bearbeta och lossa på knutar som sitter runt hjärtat och acceptera.  

På plats i göteborg för ett KBT möte.

Men det har varit tungt jag har själv satt mig i denna situation och jag VILL tillbaka till ett mer välmående hälsa. 

Jag har fått kämpa med mitt beteende väldigt mycket. Hitta lägen där känslor inte ska få styra mitt levene. 

För 2 månader sedan satt jag med min coach för att försöka få ett avslut på allt groll som har kvävt mig inifrån, vi hade ett möte på ett hotell i centrala Stockholm inne i restaurangen. Hon bombade mig med frågor jag skrev och började sakta känna hur tårarna började komma och hur jag började få svårt att andas. Men vi satt kvar och efter ca 2,5 timme frågade hon mig en sak, hon frågade

 ” Vad skulle du vilja säga till den kille som är 16 år idag VARFÖR HAN INTE ÄR BÄST? ” ” Han undrar också NÄR du ska sluta misshandla hans kropp & knop? ” 

Jag mådde så dåligt när jag mitt i restaurangen började gråta när jag tittar på denna unga kille ( mig själv ) och lovar honom att aldrig mer skada honom och mig själv längre. Där sattes PUNKTEN för mitt förflutna och aldrig mer älta det som varit. Jag ska ta lärdom av det men aldrig älta det igen. Nu blickar jag fram genom att berarbeta dettajag  gått igenom och lära mig ännu mer. En dag kanske jag står där och föreläser om det jag upplevt och hoppas att det kan rädda någon att hamna i samma situation som jag var i. 

 

Dessa bilder togs direkt efter vårt möte och som ni ser så ser jag direkt mycket gladare ut. En enormt stor sten som hade lossnat runt mitt hjärta.

  

Tack bästa Coach & vän

  Jag vill lära mig mycket och via våra HälsoCamper får jag chansen att lära mig mer och får även nya vänner som jag bara är så glad över. 

Många frågar hur Jag & Jessica kan hålla på med Camper så som vi ser ut???? 

Det ska jag tala om nu en gång för alla. Vi är arrangörer vi är lika delaktiga i allt som våra deltagare, vi tränar, svettas, gråter & skrattar vi gör det med hjärta och aldrig har vi trott att vi skulle vilja ha detta som ett jobb. Men det har gett mersmak och vi älskar det vi gör och vi vill göra detta för oss själva och kan vi lyckas hjälpa, inspirera eller motivera andra människor under vår resa så är det värt allt. 

Vi gör inte detta som många tror för att bli superrika eller nått utan vi gör detta för att vi ÄLSKAR DET och vi kommer aldrig att låta någon tro något annat. Vi strävar efter att stärka folkhälsan och få till ett bättre välmående i landet. Vi jobbar inte med någon hokus pokus utan bara med att vara VI hela tiden. Jag kommer länka nu till 2 personer som skrivit lite om sin upplevelse på HälsoCamp7 som va förra veckan. 

Susanne Dalsätt www.susannedalsatt.com

Emma Gottardis http://therestless.se/emzingen-/kbkhalsocamp-7#view

Gå gärna in och läs vad deras tankar och upplevelse va efter detta camp. 

Jag vet att jag nu kan jobba med mig själv på ett helt annat sätt än förut. Jag är ärlig i det jag gör och berättar direkt för alla inblandade när jag mår dåligt för att minimera riskerna att få återfall. 

Jag får hela tiden massa uppgifter jag ska lösa via min Coach och via våra Camper. Jag vet att detta år kommer bli mitt år och jag vet att vikten nu kommer rinna av mig sakta men säkert. Jag är mer mental stark, starkare än någonsin och det kommer leda mig dit jag strävar efter. 

Jag tränar för att må bra och att hitta mitt bästa JAG och en vikt där jag kommer att trivas med. Jag har aldrig lagt ut en bild i bar överkropp men idag ska jag det för jag är den jag är och jag döljer ingenting. 

Dagens pass

  

Svettigt men jäkligt skönt

 
   

  

Detta är JAG

  

Inget att dölja . Bara att kämpa vidare.

Jag har fått lära känna människor som jag aldrig hade fått om jag aldrig tagit chansen eller om detta aldrig hade hänt. Så jag tror att allt som händer har en mening i livet, inte alltid skoj det som händer men kan bli jäkligt bra längre fram. 

Döm aldrig en människa utifrån vad ni ser utan att lära känna den personen. Man vet aldrig vad en människa har fått igenom eller går igenom. En klapp på axeln eller ett vänligt ord kan betyda SÅÅÅÅ mycket.

 Jag är TACKSAM för att jag lever idag, kan jag säga med hela mitt hjärta. Jag kan också säga att jag är TACKSAM för att jag startade KBK HälsoCamp för det har räddat MITT liv vem vet det kanske kan rädda DITT också. 

Med detta vilja jag avsluta som jag alltid gör med orden:

Kärlek & Respekt 

Med vänlig hälsning,

Slejman Karadag
 

Contact us